Renovatie en transformatie

Groot onderhoud, woningverbetering, planmatig onderhoud: renovatie kent diverse benamingen. Het allerbelangrijkste bij renovatie is het behouden van bestaande vastgoed, de levensduur verlengen en het duurzaam maken in vele opzichten. Renoveren van woningen kent vele voordelen, te denken aan: waardeverhoging, toegankelijkheid vergroten, meer wooncomfort, milieuvriendelijker wonen, oplossing woningvoorraad, binnenstedelijke bevordering.

Bij het transformeren van een gebouw verandert dus de uiterlijke verschijningsvorm door bijvoorbeeld de toepassing van een nieuwe gevel of het toevoegen van nieuwbouw op, in of naast het gebouw. Daarin onderscheiden we drie vormen: gedaanteverandering, uiterlijke verschijningsvorm en exploitatiewaarde.

Van 3.300 naar 6.000 werkplekken

Het ministerie van VROM, naast het Centraal Station in Den Haag, wordt na een grootscheepse verbouwing doorontwikkeld tot een nieuw rijkskantoor voor verschillende ministeries en diensten. Architecte Ellen van Loon van OMA is verantwoordelijk voor de ingrijpende herontwikkeling. Het oude gebouw van VROM bood plek aan 3.300 ambtenaren. Na de renovatie werken hier meer dan 6.000 mensen. 

De ruimtes worden flexibel ingericht. De vloeren en daken zijn vernieuwd of vervangen. Het dak van de nieuwe entree krijgt kunstgras, de omloop wordt afgewerkt met een Triflex PMMA-gietvloer. Een van de daken is bestemd als verblijfsgebied, dat is afgeschermd met een glazen balustrade. En de hoogste daken worden voorzien van een zonnecentrale. Onderin het gebouw is een ‘city lobby’ voorzien die bestaat uit een enorme overdekte markt in een kasachtig gebouw, waar iedereen eten en drinken kan kopen en kan ontspannen. 

In 1992 werd het gebouw opgeleverd als innovatief duurzaam. Ook nu staat duurzaamheid weer centraal. Dat begon al bij de sloop; 20% van het gebouw werd afgebroken, hiervan is 99,7% opnieuw gebruikt. Met maatregelen zoals zonnepanelen, led verlichting en koude/warmte opslag krijgt het gebouw energielabel A+++.`

naadloze overgang met triflex

Oude stijl, nieuwe kwaliteit

De Vereniging van Eigenaren van dit complex in Zoetermeer koos ervoor om de bestaande vloer precies na te laten maken, om zo een doorlopende lijn te hebben met het tegelpatroon binnen. De gladde en beschadigde tegels werden vervangen door een duurzame afdichting op basis van vloeibare kunststoffen met antislip afwerking, met het originele tegelpatroon. Mogelijk gemaakt met Triflex Creative Design.

karakteristieke en industriële uitstraling

Parkeren in industrieel monument

Het Veemgebouw op Strijp-S in Eindhoven is in 1942 opgeleverd als opslagmagazijn voor de producten van Philips. Ruim zeven decennia later bevindt zich op de begane grond Vershal Het Veem en is het monument voor een groot deel omgebouwd tot een parkeergebouw. Het Veemgebouw kenmerkt zich door een robuuste, solide bouw met grote kolommen. Die kolommen, in grote getale aanwezig, bepaalden grotendeels de inrichting van de garage. De parkeerplaatsen zijn gesitueerd rondom deze kolommen. Wel werd duidelijk dat er rijruimte gecreëerd moest worden op de koppen van het gebouw, om rond te kunnen rijden. Die ruimte kwam vrij door de aanwezige liftschachten aan beide zijden te verkleinen.

Op de parkeerverdiepingen is met het vloeibare Triflex CPS-C+ een duurzame antislip slijtlaag rechtstreeks aangebracht op de betontegels die er al decennialang lagen. De contouren van de oude vloer zijn nu zichtbaar in de nieuwe parkeervloer. De zo gewaardeerde karakteristieke industriële uitstraling bleef behouden bij dit gebouw, zelfs in de vloer van de parkeergarage.

De vloeibare kunststoffen van Triflex bieden een oplossing bij de renovatie en transformatie van gebouwen. Te denken aan het beschermen van beton, entrees, goten, daken, kolommen en doorvoeren, oppervlaktes van stroefheid voorzien, nieuw op oud, constructieve veiligheid en energetisch verduurzamen met ophoog/isolatie systemen. De oplossingen zijn duurzaam, veilig en op bieden eindeloze kleuropties. Meer weten of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 450 20 50, info@triflex.nl of via het contactformulier. 

Neem vrijblijvend contact op