Isolatie is vandaag de dag een belangrijk thema. Het vermindert energieverbruik, dempt omgevingsgeluid en verbetert het wooncomfort. Ook draagt het bij om een werk energie-neutraal te maken.
Een slimme manier om isolatie te combineren met extra comfort en veiligheid is het Triflex BIS systeem. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor het isoleren en/of ophogen van balkon-, galerij- en (dak)terrasvloeren. Triflex biedt hiermee niet alleen een functionele, maar ook duurzame oplossing voor uiteenlopende bouwtechnische uitdagingen. In tegenstelling tot de meestal betongrijze ophoogsystemen, is een scala aan kleurvariaties mogelijk door de toevoeging van het Triflex BTS-P systeem.
Waarom kiezen voor het Triflex BIS systeem?
Er zijn drie voorname situaties waarin u voor het Triflex BIS systeem kunt kiezen:
1. Isolatie voor comfort en energie-efficiëntie
Ligt er onder een balkon of terras een verwarmde ruimte, zoals een appartement of winkel? Dan is isolatie cruciaal. Denk aan balkons boven woonkamers of loggia’s boven slaapkamers. Door de vloer aan de bovenkant te isoleren, voorkom je dat warmte verloren gaat. Triflex gebruikt hiervoor hoogwaardige PIR-isolatieplaten, die in verschillende diktes beschikbaar zijn, afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde (Rc-waarde) en beschikbare ruimte.
2. Ophogen voor toegankelijkheid
In oudere gebouwen komt het regelmatig voor dat de vloer van een balkon of galerij lager ligt dan de binnendrempel van de woning. Volgens het Bouwbesluit mag dat hoogteverschil maximaal 20 mm zijn. Voor ouderen of mensen met een rollator kan een te hoge instap lastig of zelfs gevaarlijk zijn. Het Triflex BIS systeem biedt een praktische oplossing: het maakt het mogelijk om vloeren op te hogen en zo het niveauverschil te verkleinen. Ophogen en isoleren gaan vaak hand in hand, maar ook als er alleen opgehoogd hoeft te worden, biedt het systeem uitkomst. In die gevallen ontstaat er een open ruimte onder de vloer. Triflex zorgt er dan voor dat de onderliggende constructie goed beschermd blijft tegen vocht en slijtage.
3. Elimineren van koudebruggen
In oudere gebouwen komt het veelal voor dat de vloeren zijn doorgestort. Dit houdt in dat de buitenvloeren (balkons, galerijen) direct verbonden zijn met de binnenvloeren, wat koudebruggen kan veroorzaken. Dit zorgt voor koude zones, vaak bij kozijnen, waar condens en schimmel kunnen ontstaan. In dit soort situaties is het van belang om de vloer en de onderkant van de buitenvloer te isoleren.