Triflex ProPepernoot

De feestelijke decembermaand staat voor de deur! Het eerste feest is natuurlijk Sinterklaas. En waar denkt u aan bij Sinterklaas? Juist, Pepernoten! Daarom hebben wij een nieuw Triflex systeem ontwikkeld: het 2-componenten Triflex ProPepernoot systeem. Hiermee kunt u zelf de lekkerste pepernoten bakken.

Verwerkingsinstructies

Bereid de werkplaats voor door de oven voor te verwarmen (elektrisch 175 graden, hete lucht 160 graden) en de bakplaat te voorzien van een laag bakpapier.
1/5
Doe 1 zakje van de Triflex ProPepernoot in een kom en voeg daar het tweede component, 2 eetlepels water, aan toe. Roer het geheel met met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend geheel.
2/5
Bestuif het aanrecht met bloem, rol het deeg met de deegroller tot een plak van circa 40 cm en haal daar steeds een beetje vanaf om kleine bolletjes van ca. 1 cm te draaien.
3/5
Leg de bolletjes op een bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5cm). Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10-15 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt. Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.
4/5
Eet smakelijk!
5/5
  • Bereid de werkplaats voor door de oven voor te verwarmen (elektrisch 175 graden, hete lucht 160 graden) en de bakplaat te voorzien van een laag bakpapier.
  • Doe 1 zakje van de Triflex ProPepernoot in een kom en voeg daar het tweede component, 2 eetlepels water, aan toe.
  • Roer het geheel met met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend geheel.
  • Bestuif het aanrecht met bloem, rol het deeg met de deegroller tot een plak van circa 40 cm.
  • Draai kleine bolletjes van ca. 1 cm. 
  • Leg de bolletjes op een bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5cm).
  • Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10-15 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt. Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

1 zakje mix is geschikt voor 1 volle bakplaat.

Informatie over allergenen

  • melk en derivaten
  • tarwe en derivaten
  • ei en derivaten
  • glutenbevattende granen en derivaten

Ingrediënten

TARWEBLOEM, suiker, palmolie, glucosestroop, kaneel, nootmuskaat, kruidnagels, specerijen, rijsmiddelen (E 500, E 341), EIGEELPOEDER, MELKEIWITTEN, zout, aroma.

Informatie over voedingswaarden per 100 gram bereid product

Energie 1750 kJ
417 kcal
Vet 18 gram
waarvan verzadigd vetzuren 8.8 gram
Koolhydraten 58 gram
waarvan suikers 24 gram
Eiwit 4.8 gram
Zout 1.2 gram